Anlita hantverkare

Det kan kännas lockande att ge sig in på att renovera i hemmet själv och visst kan man till stor del också klara av det. Att renovera själv är idag väldigt vanligt och något som majoriteten väljer att göra. Orsaken till detta är främst för att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt, men även för att det är kul och spännande att kunna stoltsera med något som man har skapat själv. Alla människor är fullt kapabla till att renovera och det finns många olika typer av instruktionsvideor på nätet som man kan använda sig av. Även byggsajter kommer med kompletta guider om hur du t.ex. tar bort gammalt kakel eller lägger nytt golv.

Det finns dock några moment som du inte kommer ha möjlighet att utföra själv. Detta gäller de moment där nya elledningar eller VVS ska dras i bostaden. Om du t.ex. ska dra nya elsladdar eller installera nya strömbrytare så kommer du att behöva ta hjälp av en professionell hantverkare. Detsamma gäller om du ska ändra på vatten- och avloppsledningar. Att installera en toalettstol går bra att göra själv, men om du däremot ska flytta på stolen från en plats till en annan så är det en annan femma.

Hitta en bra hantverkare

Se till att du är noga med att jämföra hantverkare innan du bestämmer dig. Ta in olika offerter för att se vem som kan ge dig bäst pris för arbetet som du önskar ha utfört. Kom ihåg att inte stirra dig blind på kostnaden, utan titta även på hur stor kunskap och erfarenhet som hantverkaren har. Se till att det finns en försäkring, en garanti och säkerställ att hantverkaren betalar F-skatt.