Renovera med dekorplast

Att använda sig av dekorplast kanske inte egentligen är en form av renovering, men för den som inte vet om att du har använt dig av den kommer det att se ut som en sådan. Dekorplast har länge använts av människor som snabbt vill skapa en förändring i sina hem och det bästa är att den är mycket enkel att använda och ger ett väldigt verklighetstroget resultat.

Så använder du dig av plasten

Dekorplast kan även gå under benämningen självhäftande plast, vilket beskriver den väldigt bra. Plasten kan nämligen själv fästa sig mot alla möjliga typer av ytor, men sitter bäst på ytor som är helt släta. Limmet är mycket starkt och därför går det också bra att använda sig av dekorplasten i våtutrymmen, t.ex. på diskbänken, i badrummet eller i tvättstugan. Det enda du behöver göra är att klippa ut önskat storlek och fästa plasten på en rengjord yta. Se till att du applicerar lite vatten med diskmedel på ytan innan du fäster plasten. På så sätt kan du enkelt förflytta den och sätta den rätt innan limmet tar över och plasten sitter som berget.

Snabbrenovering

Många skulle nog säga att renovering med dekorplast är lite av ett fusk, men vill man komma undan billigt är det ett av de bästa alternativen. Du kan få ditt hem att se nyrenoverat ut på loppet av bara några timmar. Varför inte byta ut den där tråkiga bänkskivan i trä till en bänkskiva i vit marmor eller förändra de där fula, blåa kakelplattorna i badrummet till några i italiensk sten. Bara du och din fantasi sätter gränser för hur och var du vill använda plasten.