Du köper verktyg istället för att hyra

Det finns tyvärr en hel del misstag som man kan göra när man ska renovera i sitt hem, men ett av de vanligaste misstagen man gör är att köpa in varje verktyg som man kommer att vara i behov av. Verktyg är sällan billiga och köper man nya så är kostnaden naturligtvis ännu större. När renoveringen sedan är över så står du där med ett berg av verktyg som du aldrig kommer att få användning för igen. Bort har du nu kastat tusentals kronor – kronor som du istället hade kunnat lägga på att fira stort när renoveringen väl är slutförd eller varför inte för att täcka upp för materialkostnader.

En lösning på problemet är att, istället för att köpa, så väljer du att hyra eller låna verktyg. Börja med att fråga runt bland vänner och bekanta och se om det finns någon som sitter på de verktyg som du behöver. Förhoppningsvis kan du få in en och en annan skruv eller hammare på detta sätt. I annat fall kan du alltid vända dig till en bygghandel där det i många fall finns möjlighet att hyra verktyg för ett mycket lägre belopp än om du skulle ha köpt dem. Hos en bygghandel kommer du bland annat att kunna hyra mindre verktyg till stora maskiner.

Hur mycket verktygen kommer kosta att hyra är dock väldigt varierande, men priset kommer fortfarande att vara lägre än om du hade tagit med dig dessa hem. Se därför till att undvika ett av de vanligaste renoveringsmisstagen som svenskarna gör och tänk smart redan från start.