Förbättra utemiljön med ett modernt bullerplank

Ljud påverkar oss mycket. Hur du upplever ditt hem, din arbetsplats eller var du gillar att vara under din fritid hänger ofta ihop med ljud – vare sig du tänker på det eller inte. Du kan enkelt förbättra utemiljön med ett modernt bullerplank.

Moderna bullerplank

Längs med hårt trafikerade vägar byggs det ofta bullerplank. En och annan bygger också ett bullerplank utanför huset, sommarstugan eller företaget, ofta i trä. Idag kan du förbättra utemiljön radikalt med ett modernt bullerplank, som både ser snyggt ut och minskar ljudet dramatiskt. Med nya material som absorberar eller reflekterar ljudet – beroende på vad som behövs – kan en trädgård eller skolgård förbättras oerhört mycket. Det finns också så kallade flerfunktionsbullerplank med klättervägg. Du köper ditt moderna och innovativa bullerplank, bullerskydd och bullerskärmar hos Bra Bullerplank.

Välj rätt bullerplank

Förr var ett bullerplank bara ett ihopbyggt staket. Idag har bullerplanken flera funktioner och finesser, förutom att vissa rent av är riktigt snygga. Om du vill ha ett bullerplank som minskar ljudet, men inte all utsikt, så bör du satsa på ett reflekterande bullerplank. Det finns både traditionellt byggda reflekterande bullerplank, alltså ett långt heltäckande bullerplank som passar vid mycket trafik, likväl bullerplank som är lite mer som tjocka spaljéer.

Det absorberande planket sänker verkligen ljudnivån. Tänk på hur snö sänker ljudnivån på vintern, ljudet absorberas av snön. Detsamma gäller det absorberande planket. Det passar både vid skolgårdar, vid hyreslägenheter och längts med hårt trafikerade vägar.

Funktionsplank

Om du vill vara extra klimatsmart väljer du ett solpanelsplank. Ja, det är precis vad det låter. Planket har påbyggda solceller som ger dig energi, samtidigt som du får ner ljudet. Den viktigaste funktionen är dock solceller och detta slags plank vill du naturligtvis sätta upp på ett ställe där solcellerna inte kan förstöras. Just solcellsplank passar perfekt vid sommarstugan. Om du inte har installerat el i fritidshuset är det praktiskt att ha ett solpanelsplank. Om du ska renovera huset och vill göra det mer klimatsmart, passar det också att komplettera med ett solcellsplank.

Det finns också plank med klättervägg. Det kan vara bra vid en skola, som utanför gymnastiksalen eller vid en idrottsförening. Då kan barn (och vuxna!) klättra på klätterväggsplanket, samtidigt de väntar eller har rast.

Det finns också genomskinliga bullerplank, som särskilt passar i trädgårdar och på ålderdomshem. Vill du ha mer ljus på tomten kan du välja ett bullerplank med LED-ljus.