Renovering och byggprojekt i trädgården

Det är inte bara inomhus man kan renovera och bygga olika saker. Även ute i trädgården eller på uteplatsen finns det en hel del saker man kan ordna. En del saker kan man göra på egen hand, andra behöver man överlåta till proffsen.

Underlaget i trädgården

I en trädgård kan det förekomma flera olika typer av ytor och underlag. Genom att anställa en markanläggare kan man få en bra dränering och ett snyggt ytskikt i hela trädgården. Kanske har man en garageuppfart eller en stenlagd uteplats där det alltid samlas massor med vatten när det regnar? Det kan enkelt avhjälpas. En markanläggare kan också hjälpa till med råd om gräsmattor, man kan få hjälp med att plana ut kullar och mycket annat som kanske är lite för stort för gemene man att ge sig på om man inte har stora kunskaper i hur man bör gå till väga.

Bygga ett uterum

En annan sak som kan piffa upp trädgården lite extra och som också gör att man kan njuta av den lite längre är ett uterum. Ofta bygger man uterummet så att väggarna till största delen består av glas. Taket kan sedan vara i plast eller annat material. När det gäller uterummet kan det vara bra att fundera över om man vill ha det isolerat eller inte. Om man isolerar rummet kan man använda det även på vintern.

Effektiva insynsskydd

Om man har en trädgård som det förekommer en del insyn i kan det vara praktiskt att bygga något som skyddar lite. En vacker spaljé som man låter det växa lite blommor eller klätterväxter på kan vara ett alternativ. Man kan också bygga någon form av plank. Om det förekommer en del buller sållar planket också bort en del av det. De här sakerna är ofta relativt enkla att bygga och man behöver inte ha massor av olika verktyg eller kunskap för att klara av det. I de allra flesta fall räcker det med såg, hammare, lite spik eller skruv, en tumstock och ett spett för att fästa insynsskyddet i marken. Självklart behöver man också trä eller annat material att bygga av.

Bygga mur eller staket

En mur eller en annan typ av staket kan också vara bra att ha runt trädgården. Om man har husdjur kan det hindra dem från att lämna gården och man får också en tydlig tomtgräns. Andra djur och grannars barn kan också hållas borta ur trädgården genom ett staket. Dessutom kan det skydda något från inbrott, i alla fall om staketet är lite högre och om det finns en låsbar grind. Att klättra över staket tar sig tjuvarna sällan tid med utan då väljer de oftare ett hus där de lätt kan komma in på tomten.