Du vågar inte be om hjälp

Visst kan det vara kul att visa hur mycket man kan och hur mycket man faktiskt klarar av själv. Du är trots allt en vuxen person och det finns mängder med information i byggtidningar online att hämta. Även på sidor som Youtube kommer du att kunna hitta videor och guider som du kan använda dig av, så varför skulle du behöva fråga om hjälp?

Redan när vi är små får vi lära oss att det inte är något fel med att be om hjälp och ändå, som vuxna, så verkar vi försöka undvika det så mycket som möjligt. Detta kan resultera i att vi hellre väljer att göra fel än att våga be om hjälp, något som absolut inte är bra i samband med renovering. Här är det alltså viktigt att man är ärlig mot sig själv och synar de kunskaper och erfarenheter som man faktiskt har. Skulle det vara så att man saknar erfarenhet och inte vet hur man ska gå tillväga, så behöver man alltså ta sig i kragen och faktiskt be om hjälp.

Flera vägar till hjälp

Oroa dig inte! Du behöver inte kontakta din svärfar som svor på att du aldrig skulle klara av att renovera på egen hand. Det finns många andra personer som du kan vända dig till när du är i behov av hjälp med din renovering. Ett alternativ är att du vänder dig till en bygghandel i din närhet för att få tips och rådgivning, t.ex. om vilket verktyg som du ska använda eller vilket material som lämpar sig bäst. På internet kommer du även att kunna hitta ett flertal forum där människor pratar renovering. Fördelen med ett forum är att du dessutom kan vara helt anonym i din fråga.

Ett annat alternativ är att kontakta en hantverkare. Om du inte vill anlita hantverkaren för uppdraget så kan du även kontakta företaget för rådgivning. Skulle det dock vara så att du känner att du är i behov av hjälp så har du ju ändå hantverkaren redan på linjen. Boka in en dag!

Var ärlig mot dig själv

För att undvika detta vanliga misstag är det viktigt att man är ärlig mot sig själv. Titta på dig själv och de kunskaper du har och se om de är tillräckliga. Om du ger dig in på projekt som du inte klarar av kommer du bara att få mer problem i slutändan. Det kan vara något så enkelt som att blandaren i köket börjar att läcka, vilket i sin tur orsakar en vattenskada som du sedan måste få bukt med (och lägga ännu mer pengar på). Kom ihåg att det finns många där ute som renoverar för första gången och även många som står redo att hjälpa dig om det behövs.