Renovering som inte kostar skjortan

Renovering av din bostad behöver inte bli ett projekt som kostar flera hundra tusen kronor. Genom att fokusera på ytskick, möbler och mindre detaljer går det att skapa en helt ny känsla i ditt hem till ett lågt pris.

[IMAGE=c6Wh19bpZ9FQ.jpg]

Börja med att se över vilka delar av ditt hem som är i störst behov av en uppfräschning. Kanske är golvet repigt och har fläckar som inte går bort? Satsa i sådan fall på att byta golv eller att slipa och lackera om. Om dina fönster börjar bli slitna eller om det drar kallt vid dem är ett fönsterbyte en given åtgärd som genast gör att ditt hem ser välvårdat ut, både från insidan och utsidan. På Nettofonster.se hittar du billiga fönster av bra kvalitet. Ett fönsterbyte kan dessutom leda till att du sparar pengar på sikt tack vare det minskade behovet av el när värmen inte längre försvinner ut genom otäta fönster.

[IMAGE=erOmZCcbGhe6.jpg]

Fokusera på stora ytor

En stor det av bostaden består av väggar, tak och golv vilket innebär att förändringar av dessa kommer att ge stor effekt. Att måla om väggarna och taket skapar genast en helt ny känsla i hemmet. Välj gärna ljusa och neutrala färgnyanser eftersom dessa ökar värdet på din bostad.

Att göra en omfattande renovering av köket kan kosta nästan hur mycket som helst men genom att istället endast lackera om köksluckorna kommer du undan med några tusenlappar. Med nylackerade köksluckor och kanske även ett byte av köksbänken har du i stort sett förändrat nästan hela köket eftersom dessa ytor utgör en mycket stor del av rummet.

Vårda det du har och rensa ut

Innan du påbörjar en renovering är en bra idé att se över vad du har och om du kan måla om eller fräscha upp en möbel istället för att köpa nytt. Om din soffa är fläckig räcker det kanske med en tvätt av överdragen eller så byter du ut dem? Nya kuddar och plädar gör också underverk för en soffa eller fåtölj. Även nya gardiner kan lyfta ett helt rum, liksom nya fräscha gröna växter på fönsterbrädena.

Det är också bra att rensa bort tråkiga högar av tidningar, småprylar och annat som hamnat lite överallt på olika avställningsytor. Ordna med förvaringslådor i garderober och byråer och försök också att sälja eller skänka bort de saker du inte längre använder. Bara genom att minska ner på antalet inredningsdetaljer i ditt hem skapar du en mer stilren och elegant miljö.

En positiv bieffekt av att göra en billig renovering är att du också bidrar till en mer hållbar miljö eftersom du inte river ut all inredning och köper nytt. Med andra ord får du en bättre ekonomi samtidigt som du gör något positivt för miljön!