Ska du flytta till ett renoveringsobjekt?

Visst är det charmigt med ett äldre hus. Det är lätt att förälska sig i en gammal gård eller ett torp, och vilja fixa i ordning det. Men det kräver mycket arbete att renoverar ett hus, även om det är mycket givande och roligt.

Drömhuset

När du väl hittat drömhuset är det svårt att inte vilja slå till. Det är många som köper renoveringsobjekt och klarar av att fixa till det. Det underlättar om du är van vid att renovera eller i alla fall vid att arbeta praktiskt. Har du ingen erfarenhet kan du ändå ge dig på projektet, men du bör fråga mer kunniga personer innan du köper huset. Ett misstag att undvika när det kommer till att renovera hus är att inte våga be om hjälp. Be både vänner och fackkunniga att titta på huset innan du slår till. Det dyraste är inte alltid vad vi först ser med blotta ögat, och därför kan det vara svårt att i förväg verkligen förstå hur mycket det kommer att kosta att renovera huset.

Innan du flyttar in

När du väl har köpt huset är det klokt att planera innan du flyttar in. Att flytta till ett hus som ska renoveras och fixas kräver mycket arbete, och därför kan det vara smidigt och skönt att anlita flyttstädning av Qleano, i Örebro eller någon av de andra städerna som de finns i. Du bör också tänka igenom hur det kommer att gå att bo i huset under själva renoveringen. Det kan vara klokt att ha fixat köket och i alla fall en toalett med duschmöjligheter i förväg. Du bör också planera i vilken ordning som du ska fixa rummen. Det är omöjligt, både praktiskt och ofta ekonomiskt, att göra allt på en gång. Men så länge som du kan laga mat, använda vatten och inte fryser, så brukar det gå bra.