Starta egen firma inom hantverk

Gillar du att snickra och pyssla kan du ta din hobby till nästa nivå. Starta ett eget företag och fixa din alldeles egna verkstad eller firma inom ditt kunskapsområde. Att jobba med det man brinner för är viktigt och hantverkare av olika slag kommer alltid behövas.

Många gillar att pyssla och hålla på med hantverk på fritiden, men få utvecklar det till något seriöst. Om du ska starta en egen verkstad och jobba hemifrån med det du älskar kan du samtidigt passa på att se över elförbrukningen med hjälp av Göta Energi för att hålla nere dina omkostnader för verksamheten.

Gör drömmen till verklighet

De flesta vill ha ett jobb de trivs med och där de har stor frihet. Att starta sin egna firma utav sin hobby är därför ett perfekt sätt att få jobba med sitt drömyrke. Oavsett om du gillar att sy, tälja, bygga skulpturer av glasspinnar eller något annat som du är bra på skulle det kunna ge dig en inkomst. Är du duktig och kunnig inom hantverksyrken finns det alltid jobb för dig som anställd eller egen företagare. Huvudsaken är att man vågar satsa.

Minimera riskerna

Det finns alltid en risk att något går snett under uppstarten av din verksamhet, men en sak du kan göra redan vid uppstarten är att minimera dina omkostnader. Det kan exempelvis ske genom att se över din elförbrukning, att skära ner på onödiga köp och att investera dina pengar i ditt nya företag istället för på kläder. Försök att skapa din verksamhet på ett sätt som inte sätter dig i skuld eller medför stora förluster för dig ifall det inte skulle gå vägen. Då har du åtminstone inte förlorat något på kuppen.